- Anul acesta am tăiat porcul de pe lista, din motive medicale, nu financiare!!!
- Darrr, nu am putut renuța la asemenea preparat 😉
- INGREDIENTE :
- pulpă de porc dezosată cca. 8 kg,
- șorici de porc după gust,
- slănină cca. 2 kg
- usturoi cca. 5 căpățâni,
- sare de mare după gust,
- boia dulce de ardei după gust ( cca. 2 plicuri;),
- boia iute de ardei după gust (cca. 1 plic;) ,
- piper măcinat după gust (cca. 1 plic;),
- cimbru după gust ( cca. 2 plicuri;),
- intestine subțiri de porc cca, 20 metri,
- ceapă galbenă cca. 2 bucăți mari.
- MOD DE PREPARARE:
- Carnea de porc, slănina și soricul proaspăt se dau prin mașina de tocat carne.
- Usturoiul se curată se bate în piuliță, apoi se stoarce prin tifon, doar zeama obținută se pune în amestecul de carne.
- Se asezonează carnea cu sare, piper, boia dulce și iute de ardei și cimbru.
- Intestinele de porc curățate și spălate se pun într-un bol cu apă și se freacă cu ceapă curățată și tăiată felii.
- Se limpezesc și se pregătesc pentru umplere.
- După ce au fost umplute intestinele cu amestecul de carne, se lasă la uscat pentru 1 zi, apoi se pun la afumat.
- Spor la treabă!
(Visited 108 times, 1 visits today)
Category: