• Anul acesta am tăiat porcul de pe lista, din motive medicale, nu financiare!!!
  • Darrr, nu am putut renuța la asemenea preparat 😉
  • INGREDIENTE :
  • pulpă de porc dezosată cca. 8 kg,
  • șorici de porc după gust,
  • slănină cca. 2 kg
  • usturoi cca. 5 căpățâni,
  • sare de mare după gust,
  • boia dulce de ardei după gust ( cca. 2 plicuri;),
  • boia iute de ardei după gust  (cca. 1 plic;) ,
  • piper măcinat după gust  (cca. 1 plic;),
  • cimbru după gust ( cca. 2 plicuri;),
  • intestine subțiri de porc cca, 20 metri,
  • ceapă galbenă cca. 2 bucăți mari.
  • MOD DE PREPARARE:
  • Carnea de porc, slănina și soricul proaspăt se dau prin mașina de tocat carne.
  • Usturoiul se curată se bate în piuliță, apoi se stoarce prin tifon, doar zeama obținută se pune în amestecul de carne.
  • Se asezonează carnea cu sare, piper, boia dulce și iute de ardei și cimbru.
  • Intestinele de porc curățate și spălate se pun într-un bol cu apă și se freacă cu ceapă curățată și tăiată felii.
  • Se limpezesc și se pregătesc pentru umplere.
  • După ce au fost umplute intestinele cu amestecul de carne, se lasă la uscat pentru 1 zi, apoi se pun la afumat.
  • Spor la treabă!
(Visited 87 times, 1 visits today)