ARDEI IUȚI ȘI STAFIDE ÎN OȚET


O nouă rețetă pentru provocarea MisteryBoxChallenge propusă de Cerasela Badr el Din, http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html,.
Luna aceasta vedeta propusă este ardeiul iute!!!!!
Am adus o combinație inedită ce am descoperit-o pe Bucataras.ro, postată de prietena mea dragă, Mihaela Rozsnay, simplă și la îndemâna oricui. Spor și succes.

INGREDIENTE:

ardei iuți roșii 500 g,
sare de murături 1 lingură mare,
oțet de Topoloveni 9 grade 300 ml,
zahăr 150 g,
stafide cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:

Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele. 

Oțetul se fierbe ca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă fierbinte peste ardeii și stafidele aranjate frumos în borcan. 

Nu e nevoie de nicio mirodenie, stafidele fac totul 😉 E simplu, dar aromat, dulceag-picant. 


(Visited 83 times, 1 visits today)