INGREDIENTE:
  • Ardei gras verde 8 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  •  Ciuperci champignon brune 6 bucăți,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Miez de nucă cca. 150 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Orez cu bobul rotund cca. 250 g,
  •  Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Bulion 500 ml,
  • Apă 500 ml.
MOD DE PREPARARE:
  • Ceapa, morcovii, ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul,  uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mic, la final se adaugă și miezul de nucă măcinat. După ce s-au călit legumele se asezonează de sare, piper și boia.
  • Între timp se curăță ardeii astfel: se taie capacul astfel încât să rămână și codița, apoi se curăță de miez și semințe. 
  • Ardeii se vor umple cu amestecul de orez, ciuperci și nucă, apoi se așează într-un vas termorezistent (eu l-am folosit pe Alin, CrockPot-ul din dotare!), se acoperă cu capacele din ardei, apoi se adaugă bulionul și apa și se lasă la gătit, în cazul meu la aparatul CrockPot cca 180 de minute 😉 la functia HIGH, ceea ce, la un cuptor clasic, ar însemna 180 de minute, la minim, acoperit, bineînțeles 😉 
  • Spor și poftă bună;)
(Visited 7 times, 1 visits today)