Pana Cristina Iuliana- Retete

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

Avatar photo
Recipe by
cca. 40 minute
Prep: cca. 10 minute | Cook: cca. 25 minute | Servings: 2 porții

O altă idee de a savura bibanul de mare la cuptor în foaie de pergament pentru o cină rapidă și sănăyoasă. Simplu și gustos! 😉

Spor și poftă bună.

INGREDIENTE:

  • Biban de mare 2 bucăți,
  • Sparanghel verde 8 fire 2 bucăți,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Morcov baby 8 bucăți,
  • Praz 1 tijă subțire,
  • Lămâie 2 bucăți,
  • Sare de mare,
  • Condimente pentru pește,
  • Ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se dă cu sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă la rece.

Între timp se curăță sparanghelul, prazul, morcovii și ardeiul.

Lămâiile și ardeiul se spală și se taie rondele.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așază peștele, se unge cu ulei de măsline, se asezonează de condimentele pentru pește.

În burta bibanului se pun felii de lămâie. Restul de feliilor de lămâie se pun sub pește.

Sparanghelul, prazul feliat, morcovii înjumătățiți și ardeii feliați se așază de jur împrejurul peștilor.

Se acoperă cu o altă foaie de pergament și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 250 grade, apoi se scoate foaia de pergament și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la 200 grade.

Bibanul se servește împreună cu legumele coapte împreună, ca atare sau cu garnitura preferată.

Spor și poftă bună!

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.