Dacă s-a dat drumul la @amintirigustoase, am căutat în caietul cu rețete, îngălbenit de vreme și am găsit rețeta de brăduți dulci.
Cum am două fome disponibile (ce nu le-am folosit de când le-am achiziționat! :(), nu am mai avut scăpare și uite ce a ieșit.
Deși pare greu, cu un pic de răbdare și îndemânare veți obține un desert în ton, cu sezonul minunat! :-*
INGREDIENTE:
Biscuiți petit beure 600 g,
Unt 300 g,
Zahăr pudră 50 g,
Nucă măcinată 200 g,
Cacao 50 g,
Esență de rom 1 fiolă,
Esență vanilie 1 fiolă,
Sirop de căpșuni cca. 100 ml.
Pentru decor:
Cocos măcinat,
Colorant alimentar,
Bobițe dulci de zahăr.
MOD DE PREPARARE:
Biscuții și nucile se mărunțesc fin cu ajutorul robotului. Pudra de cacao se presară peste amestecul de biscuiți, apoi se adaugă untul topit, zahărul pudră, siropul de căpșuni și esențele. Se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele și se formează un aluat omogen.
Nuca de cocos e colorează cu colorantul alimentar sau se lasă albă, simplă.
Se presară în forma de brăduț câteva bobițe colorate și nuca de cocos, apoi se pune cu lingura din compoziție și se îndeasă bine în forma de brăduț închisă.
Se desface forma, iar brăduțul se va desprinde ușor și se așază pe platou sau tavă.
Spor și poftă bună.