Pana Cristina Iuliana- Retete

Brânză Brie în crustă de pesmet cu dulceață de merișoare

  • Cu ceva ani în urmă, doar eu mă bucuram de acest preparat!
  • Mai nou nu îmi ajung două triunghiuri mari de Brie, așa că vânez ofertele că să fac provizii generoase în frigider.

INGREDIENTE:

  • Brânză Brie 2 bucăți cca. 400 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Muștar Dijon 2 lingurițe,
  • Făină albă de grâu 3-4 linguri,
  • Pesmet auriu 3-4 linguri,
  • Ulei de palmier pentru prăjit,
  • Dulceață de merișoare 4 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.
  • Brânza Brie, se taie în două sau în bastonașe mai groase,  se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operațiunea până ce se obține un strat compact.
  • Apoi se pune la prăjit în ulei fierbinte sau la copt, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament la foc mediu cca. 10 minute, întorcându-se de pe o parte pe alta. De data asta am preferat varianta prăjit, ne era prea foameee și poftă 🙂
  • Brânza pane se servește fierbinte alături de dulceață de merișoare, în caz de urgență sau cu un sos din fructe de pădure, dacă aveți materie primă și timp până dau năvală pofticioșii.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 501 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.