- Eee, dacă am făcut brioșe dulci, a trebuit să-mi fac și eu pofta cu brioșe sărate! 😉
- Am dat o raită prin frigider și cămară, am găsit tot ce trebuie pentru câteva brioșe aperitiv sățioase și delicioase! 😉
- Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Ouă 4 bucăți,
- Făină albă cca. 600 g,
- Praf de copt 2 plicuri,
- Kefir cca. 3050 ml,
- Ceapă verde 1 legătură,
- Ardei kapia 2 bucăți,
- Măsline negre cca. 200 g,
- Salam Victoria cca. 100 g,
- Cubulețe de bacon cca. 125 g,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Mărar proaspăt/congelat cca. 1 lingură,
- Mozarella rasă cca. 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
- Ceapa verde se curăță și taie rondele.
- Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt.
- Măslinele se scurg de saramură, se scot sâmburii și se mărunțesc.
- Salamul Victoria se mărunțește.
- În amestecul de ouă și făină, se adaugă: ceapa verde, măslinele, cubulețele de bacon și salamul Victoria, ardeii kapia, cca. 200 g de mozzarella rasă și mărarul mărunțit.
- Se asezonează de piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
- Amestecul obținut se pun în forme de brioșe, tapetate cu ulei,.
- Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.
- Apoi se lasă la copt cca. 15 de minute la foc mediu, cca. 200 grade, apoi încă vreo 10 minute la 180 grade.
- după ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în forme.
- Spor și poftă bună!
(Visited 92 times, 1 visits today)
Category: