Pana Cristina Iuliana- Retete

Brioșe aperitiv

Avatar photo
Recipe by
cca. 60 minute
Prep: cca. 15 min. | Cook: cca. 25 minute | Servings: 14 portii
  • Eee, dacă am făcut brioșe dulci, a trebuit să-mi fac și eu pofta cu brioșe sărate! 😉
  • Am dat  o raită prin frigider și cămară, am găsit tot ce trebuie pentru câteva brioșe aperitiv sățioase și delicioase! 😉
  • Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină albă cca. 600 g,
  • Praf de copt 2 plicuri,
  • Kefir cca. 3050 ml,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Ardei kapia 2 bucăți,
  • Măsline negre cca. 200 g,
  • Salam Victoria cca. 100 g,
  • Cubulețe de bacon cca. 125 g,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Mărar proaspăt/congelat cca. 1 lingură,
  • Mozarella rasă cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
  • Ceapa verde se curăță și taie rondele.
  • Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt.
  • Măslinele  se scurg de saramură, se scot sâmburii și se mărunțesc.
  • Salamul Victoria se mărunțește.
  • În amestecul de ouă și făină, se adaugă: ceapa verde, măslinele, cubulețele de  bacon și salamul Victoria,  ardeii kapia, cca. 200 g de mozzarella rasă și mărarul mărunțit.
  • Se asezonează de piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
  • Amestecul obținut se pun în forme de brioșe, tapetate cu ulei,.
  • Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.
  • Apoi se lasă la copt cca. 15 de minute la foc mediu, cca. 200 grade, apoi încă vreo 10 minute la 180 grade.
  • după ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în forme.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 88 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.