Un desert ciocolatos și de sezon! Prietenii de la Coseli m-au provocat, eu am acceptat! Aștept părerea voastra! 🙂” #deserturifinecuciocolata #Briosecolorate #gospodinacoselicioasa #nemandrimcugospodinelenoastre #Coseli
INGREDIENTE:
- Unt grăsime 65% 200 g,
- Zahăr tos 200 g,
- Ouă 4 bucăți,
- Făină albă 400 g,
- Praf de copt 1 plic,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Esență de fructe de pădure Coseli 1 linguriță,
- Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
- Ciocolată neagră 200 g.
PENTRU UMPLUTURĂ:
- Mure proaspete sau congelate cca. 100 g.
PENTRU ORNAT:
- Mure,
- Mascarpone,
- Zahăr pudră vanilinat Coseli 1 plic.
MOD DE PREPARARE:
- Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează.
- Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esența de fructe de pădure Coseli, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează.
- Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.
- Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.
- Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple fiecare formă cca. ¾ , apoi se pun mure.
- Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30-40 de minute la 175 grade, sau în cel cu gaz la nivelul 2.
- Brânza mascarpone se amestecă cu zahărul pudră vanilinat
- Brioșele răcorite se decorează cu mure și cremă de mascarpone, după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 57 times, 1 visits today)