Un desert ciocolatos și de sezon! Prietenii de la Coseli m-au provocat, eu am acceptat! Aștept părerea voastra! 🙂” #deserturifinecuciocolata #Briosecolorate #gospodinacoselicioasa #nemandrimcugospodinelenoastre #Coseli

INGREDIENTE:

  • Unt grăsime 65% 200 g,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină albă 400 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Esență de fructe de pădure Coseli 1 linguriță,
  • Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
  • Ciocolată neagră 200 g.

PENTRU UMPLUTURĂ:

  • Mure proaspete sau congelate cca. 100 g.

PENTRU ORNAT:

  • Mure,
  • Mascarpone,
  • Zahăr pudră vanilinat Coseli 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează.
  • Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esența de fructe de pădure Coseli, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează.
  • Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.
  • Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.
  • Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple  fiecare formă cca. ¾ , apoi se pun mure.
  • Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins  cca. 30-40 de minute la 175 grade, sau în cel cu gaz la nivelul 2.
  • Brânza mascarpone se amestecă cu zahărul pudră vanilinat
  • Brioșele răcorite se decorează cu mure și cremă de mascarpone, după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)