Pana Cristina Iuliana- Retete

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

 

 
Provocările continuă;) Daaa, ouăle de prepeliță pot fi folosite și pentru deserturi delicioase. Mulțumesc https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania și +Gina Bradea 
 
 Aaaa și nu în ultimul rând, vă invit la Concurs: TRADIȚIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCĂ, +Gina Bradea  și  http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ va invita la concurs! Dati clik pe link si puteti castiga 120 oua de prepelita proaspete:  http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/  Bafta tuturor🙂 
INGREDIENTE:
 
Margarină/unt 125 g,
Zahăr 125 g sau îndulcitor GreenSuggar 100 g,
Sare iodată  ½ linguriță,
Ouă de prepeliță 16 bucăți sau ouă de găină 4 bucăți,
Ciocolată cu lapte 200 g (două tablete),
Praf de copt 1 plic,
Făină albă 125 g,
Forme de brioșe din hârtie,
Pentru topping:
Zahăr pudră 150 g,
Zeamă de lămâie 3 linguri,
1 linguriță de rom.
 
 
 
MOD DE PREPARARE:
 

 

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special, sau pe baie de aburi. 

 

 

 

 

 
După ce s-a răcit un pic se adaugă la compoziția de ouă. La final se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și se amestecă ușor, până ce se înglobează în compoziție. Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe și se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 175 grade.

 

Între timp se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie și romul, până se obține o glazură, ce se toarnă peste prăjiturile fierbinți.

 

 Se servesc cu frișcă și fructe de sezon. Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 
(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.