• După ce am prăjit un munte de șnițele, tot mi-a rămas un pic de ou, un pic de făină și un pic de pesmet, înainte de criza sanitară, sincer, le aruncam, dar acum am învățat să apreciez orice rămășiță.
  • Am cotrobăit un pic pe net, dar cel mai mult mi-a făcut cu ochiul rețeta brioșe cu ciuperci  a lui Rocsy. Așa că m-am pus la treabă, bineînțeles că am adus adăugiri rețetei, că nah, asta sunt eu!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Muștar clasic 1 lingură,
  • Iaurt cca. 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 5 linguri,
  • Făină alba de grâu cca. 150 g,
  • Pesmet cca. 50 g,
  • Pudră de usturoi 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ciuperci de pădure de la borcan cca. 200 g,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Mărar proaspăt 3 fire,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Praf de copt 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel de clătite.
  • Ceapa și mărarul curățate și tocate mărunt se adaugă în aluatul de mai sus. Ciupercile scurse de lichid se taie mărunt, sau nu, depinde cât de mici sunt ciupercile de pădure, apoi se adaugă peste verdeață împreună cu cașcavalul ras.
  • Se amestecă ușor, cu o paletă, până ce se înglobează toate verdețurile și ciupercile.
  • În forme de brioșe se pune câte o lingură cu vârf din compoziția de mai sus, atenție nu se umplu, doar așa pe trei sferturi.
  • Brioșele se dau la copt în cuptorul încălzit, cca. 30 minute la 170 grade.
  • După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă în forme la răcit.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 28 times, 1 visits today)