- Dacă tot plouă și e de stat pe lângă casă, am dat drumul la butoane.
- După revizia prin frigider, am găsit câteva măsline, șuncă de pui cu ierburi, de care nimeni nu se prea atingea, așa că am trezit-o pe Maricica și am pus-o la treabă.
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- Șuncă de pui cu ierburi aromatice cca. 200 g,
- Măsline negre feliate cca. 100 g,
- Făină alba de grâu 600 g,
- Lapte dulce cca. 200 ml,
- Iaurt grecesc cca. 200 g,
- Drojdie uscată 1 plic, cca. 10 g,
- Sare Himalaya 1 lingură,
- Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 1 lingură,
- Ulei de măsline 3 linguri.
Pentru finisare:
- Ou 1 bucată,
- Boia dulce 1 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat.
- Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
- După cca. 10 minute se adaugă și șunca de pui cu verdețuri, tăiată mărut, măslinele foliate și se lasă în continuare la frământat și dospit.
- După ce aluatul a dosptit se scoate din vas pe masa de lucru, se împarte în 15 bucăți egale.
- Se formează din fiecare bucată o mingiuță și se introduce în forma de hârtie, iar apoi în tava de brioșe.
- Se lasă să crească brioșele între 10-15 minute (până când își dublează dimensiunea) și se ung cu ou bătut cu pudra de boia dulce.
- Se coc brioșele în cuptor la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute, apoi încă 10 minute la 150 grade.
- Spor și poftă bună!
(Visited 44 times, 1 visits today)
Category: