Provocarea http://retete.panacris.ro/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box-challenge/ cu ingredientul vedetă Alunele, continuă 😉 Tot am avut o minivacanță, așa că am dat drumul la butoane 😉
INGREDIENTE:
- Albuș de ou 10 bucăți,
- Zahăr tos 10 linguri,
- Ulei de nucă 5 linguri,
- Arahide măcinate 4 linguri,
- Esență de vanilie ½ linguriță,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Praf de copt 1 plic,
- Pudră de cacao 4 linguri,
- Stafide și merișoare 4 linguri,
- Arahide nesărate
MOD DE PREPARARE:
- Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
- Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
- Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.
- Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc.
- Apoi se adaugă merișoarele și stafidele, amestecându-se până ce se înglobează.
- Un sfert din compoziția rezultată se pune într-un bol, se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.
- În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă câte o lingură de compoziția albă, apoi una din cea cu cacao.
- Deasupra se ornează cu alune.
- Se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.
- Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit pe un grătar apoi se pudrează cu zahăr praf.
- Spor și poftă bună!
(Visited 49 times, 1 visits today)