Pana Cristina Iuliana- Retete

Briose din albusuri

panacris
Recipe by
cca. 55 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 40 min

Provocarea Weekend cu spor, continuăăă ? Luna februarie a fost găzduită de prietena noastră din Grecia, ALINA  cu blog-ul ei minunat, https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro ce ne-a propus:

  • retețe tradiționale grecești,
  • supe, ciorbe,
  • salate,

și bineînțeles două rețete de suflet, fiecare pe care o dorește.

  • supa de cartofi cu portoale,
  • brioșe din albușuri.

Am ales ca rețeta de suflet brioșele din albușuri. Mulțumesc pentru provocare.

INGREDIENTE:

  • albuș de ou 7 bucăți,
  • zahăr tos 7 linguri,
  • făină albă 7 linguri,
  • sare de mare ½ linguriță,
  • oțet ½ lingură,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • pudră de cacao 4 linguri,
  • stafide 2 linguri,
  • fulgi de migdale  linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
  • Se presară făina cernută împreună cu praful de copt.
  • Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări line, de sus în joc.
  • Apoi se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.
  • În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă compoziția de brioșe, se adaugă stafidele, se presară fulgii de migdale, apoi se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.
  • Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit, pe un grătar, și se pudrează cu zahăr praf.
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.