• Un desert pe care nu cred că l-ar refuza cineva! Ciocolatos și pufos! 😉

INGREDIENTE:

  • Ciocolată neagră  80 g.
  • Unt 120 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 1 plic,
  • Lapte 150 ml,
  • Pudră de cacao 50 g,
  • Făină albă 150 g,
  • Sare Himalya ½ linguriță,
  • Praf de copt 1 plic.

Pentru umplutură:

  • Brânză de vaci dulce 500 g,
  • Zahăr tos 180 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciocolata se mărunțește și se pune la foc într-o crăticioară cu fundul gros la foc mic, împreună cu untul, până ce se obține o cremă fluidă.
  • Între timp se bat ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat cca. 5 minute până ce se obține o cream spumoasă. Apoi se adaugă în fir subțire amestecul de ciocolată și unt, laptele și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Într-un vas se amestecă ingredientele uscate, făina, sarea, pudra de cacao, și praful de copt până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Se adaugă câte o lingură din masa uscată în amestecul cremos, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat ușor, cremos.
  • Se pune deoparte cca. 5 linguri din aluat.
  • Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu unt și presărat cu făină.
  • Pentru umplutură se amestecă brânza dulce de vaci cu zahărul, ouăle și zahărul vanilinat, până ce se obține o cream pufoasă.
  • Aceasta se toarnă peste aluatul ciocolatos, apoi se adaugă adaugă restul de aluat ciocolatos cu lingura și se creează modelul de marmorat, cu dosul lingurii.
  • Prăjitura se pune la copt în cuptorul preîncins la 180 grade cca. 45 de minute.
  • După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
  • Apoi se taie cubulețe și optional, se presară zahăr pudră vanilinat după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 17 times, 1 visits today)