Am plecat de la un amărât de orez cu lapte, ce recunosc nici acum după 27 de ani de bucătăreală, nu-mi iese ca la mama soacră :D, că la mama acasă, nu se prea prepara:D: Mai degrabă prepar o prăjitură sofisticată decât orez cu lapte:D. Să revenim, după ce era să afum orezul în oala de fiert lapte, l-am transferat în vasul minunat de la Zepter;) și s-a gătit așa de bine, de am obținut orez umflat cu lapte:D Așa că a trebuit să-l transform 😉 Recunosc că am reușit un desert super bun;)
Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- orez bob rotund 300 g.,
- lapte 1,5% grăsime 1000 ml,
- sare iodată 2 g.,
- zahăr 4-5 linguri,
- zahăr vanilinat 2 plicuri,
- ouă de rață 2 bucăți,
- ouă de găină 2 bucăți,
- lapte 1,5 grăsime 500 ml,
- zahăr vanilinat 2 plicuri,
- fructe confiate 100 g.
- Pentru servire:
- sirop de soc,
- nutella,
- dulceață.
- MOD DE PREPARARE:
- Orezul se pune la fiert în laptele rece, cu un praf de sare, zahăr și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă.
- Se lasă la răcit cca. 30 de minute.
- Între timp se bat ouăle cu laptele și zahărul vanilinat.
- Amestecul de mai sus, se adaugă la orezul fiert, se înglobează ușor, adăugându-se fructele confiate, apoi totul se transferă într-un vas termorezistent și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.
- Se servește caldă sau rece, acompaniată de sirop de soc, dulceață sau nutella, după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 28 times, 1 visits today)
Category: