Pana Cristina Iuliana- Retete

Budinca din orez

panacris
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 8 portii

Am plecat de la un amărât de orez cu lapte, ce recunosc nici acum după 27 de ani de bucătăreală, nu-mi iese ca la mama soacră :D, că la mama acasă, nu se prea prepara:D: Mai degrabă prepar o prăjitură sofisticată decât orez cu lapte:D. Să revenim, după ce era să afum orezul în oala de fiert lapte, l-am transferat în vasul minunat de la Zepter;) și s-a gătit așa de bine, de am obținut orez umflat cu lapte:D Așa că a trebuit să-l transform 😉 Recunosc că am reușit un desert super bun;)

Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • orez bob rotund 300 g.,
  • lapte 1,5% grăsime 1000 ml,
  • sare iodată 2 g.,
  • zahăr 4-5 linguri,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • ouă de rață 2 bucăți,
  • ouă de găină 2 bucăți,
  • lapte 1,5 grăsime 500 ml,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • fructe confiate 100 g.
  • Pentru servire:
  • sirop de soc,
  • nutella,
  • dulceață.
  • MOD DE PREPARARE:
  • Orezul se pune la fiert în laptele rece, cu un praf de sare, zahăr și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă.
  • Se lasă la răcit cca. 30 de minute.
  • Între timp se bat ouăle cu laptele și zahărul vanilinat.
  • Amestecul de mai sus, se adaugă la orezul fiert, se înglobează ușor, adăugându-se fructele confiate, apoi totul se transferă într-un vas termorezistent și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.
  • Se servește caldă sau rece, acompaniată de sirop de soc, dulceață sau nutella, după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.