• Savurose și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris 😉 și dulceață de ceapă roșie. Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal mai altfel!

INGREDIENTE:

  • Cartofi albi cca. 400 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Smântână 3 linguri,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Brânză de oaie cca. 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingurră,
  • Piper proaspă măcinat 1 lingură,
  • Pudră de trufe albe 1 linguriță,
  • Făină alba de grâu cca. 100 g,
  • Pesmet auriu cca. 100 g,
  • Bucățele de bacon cca. 50 g.

Pentru topping:

  • Pesmet cca. 100 g.

Pentru prăjit:

  • Ulei de palmier cca. 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos. Sfat: dacă aveți rămas piure, e care îl dați de colo, colo se poate folosi în această rețetă și treceți direct la etapa următoare.
  • Cașcavalul și brânza se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice.
  • Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează cu sare, piper, pudra de trufe albe și pesmetul apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat.
  • Se modelează biluțe, în mijlocul cărora pune câte două sau trei cubulețe de bacon, se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei de palmier încins. Se servesc fierbinți ca fel principal sau aperitiv cu diverse sosuri, în cazul nostrum dulceață de ardei iute și/sau dulceață de ceapă a la Panacris! 😉
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 59 times, 1 visits today)