Pana Cristina Iuliana- Retete

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

panacris
Recipe by
cca. 45 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 8 portii

A venit vara si mi-am propus sa diversific salatele/aperitivele. De multa vreme ma tenteaza sa probez bulgurul. Dupa o documentare intensa am inceput testarile cu noul ingredient in CasaZmeilor: Bulgurul!

Pentru prima reteta m-am inspirat de aici: https://www.sanovita.ro/blog/bulgur-cu-ciuperci-si-porumb/

 „ Stiai ca?

Poti include bulgurul atat in preparate dulci, potrivite pentru gustari, deserturi sau mic dejun, cat si sarate, asa cum este si aceasta reteta de bulgur cu legume?

Consumul de bulgur reduce riscul de aparitie a calculilor biliari, scade trigliceridele sau grasimile nesanatoase din sange?

In anumite zone din orient, bulgurul reprezinta alimentul de baza?

Poti sa folosesti bulgur fiert in salata verde pentru a o face mai satioasa?

Graul arnaut din care se obtine bulgurul contine diferite vitamine B, E si minerale precum calciu, magneziu, fosfor?

O cana de bulgur contine 5.6 grame de proteine si si are 151 de calorii?

Bulgurul este preferat orezului alb de catre cei care doresc sa isi pastreze silueta, intrucat are indice glicemic mai bun?

Si nu uitati , la orice comanda pe SanoVita adauga codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!” promotia e inca in vigoare! 

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  • Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
  • Între timp ciupercile curățate și feliate se călesc  în uleiul de floarea soarelui, la foc mediu, până ce se rumenesc ușor, apoi se asezonează de sare și piper și se lasă la răcorit.
  • Mini stiuleții de porumb, se taie rondele.
  • După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se amestecă cu ciupercile călite, porumbul marinat, până ce se încoporează toate ingredientele.
  • Acest preparat se poate servi ca atare, rece sau cald, sau ca și garnitură lângă o friptură savuroasă.
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.