Pana Cristina Iuliana- Retete

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

panacris
Recipe by
cca. 45 ore
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 8 portii

O noua idee pentru o salată de vară sățioasă! 😉

Iar daca veti comanda on-line (va recomand cu incredere, preturile sunt mai mici decat in magazinele reale!) produse SanoVita, folositi codul promotional panacris si veti primi 15% reducere de fiecare data!” Promotia e inca in vigoare! 

INGREDIENTE:

  • Bulgur SanoVita cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ceapa verde 1 legătură,
  • Lămâie 1-2 bucăți,
  • Midii din conservă cca. 100 g,
  • Tentacule de caracatiță în ulei cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
  • După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă: ceapa verde curățată, tocată mărunt, midiile și tentaculele  de caracatiță, scurse de uleiul din conservă, zeama celor două lămâi.
  • Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Salata obținută se lasă le rece minim 15 minute până la servire.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.