Pana Cristina Iuliana- Retete

Calcan pe pat de legume

  • Nicio masă fără pește!

INGREDIENTE:

  • calcan decapitat și curățat 200 g,
  • legume combinate (fasole verde, galbenă, conopidă, ardei gras roșu, morcovi, mazăre, ciuperci champignon) cca. 100 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • rozmarin proaspăt,
  • sos de wortchester 1 lingură,
  • zeamă de lămâie 2 linguri,
  • vin alb demisec 250 ml.,
  • condimente de pește de la Kotani,
  • ulei de măsline 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se așează într-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei, puțin vin, se asezonează de sare și piper, apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la foc mediu. Între timp, peștele se asezonează cu condimente pentru pește de la Kotani, și se lasă la rece cca. 10 minute.
  • După ce legumele s-au prefiert se adaugă peștele, deasupra se presară rozmarin tocat mărunt, ulei de măsline, sos de wortchester, restul de vin alb demisec, și se pune la cuptor pentru cca. 10 minute la foc mic, neacoperit, apoi se întoarce calcanul și se mai lasă la rumenit cca. 10 minute, neacoperit. După ce s-a rumenit pe ambele părți, se acoperă cu foaie de pergament și se mai lasă la înăbușit cca. 5 minute.
  • Se servește ca atare sau cu garnitură de orez.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.