INGREDIENTE
- caracatiță baby 8 bucăți,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- ceapă verde 3-4 fire,
- usturoi 3-4 căței,
- suc portocală cca. 100 ml,
- coriandru verde,
- unt cca 100 g,
- vin alb sec cca. 300 ml,
- bulion aromat cca. 100 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Caracatițele baby, se curăță de punga de cerneală (eu am avut noroc că au fost curățate, mulșumesc celor de la Metro!).
- Se pun la fiert în apă rece cca. 30 de minute.
- Între timp se curăță ceapa și usturoiul, apoi se toacă mărunt.
- După ce au fiert caracatițele se strecoară de apă.
- Untul se topește într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, se lasă să se călească un pic, apoi se adaugă caracatițele și se mai lasă la înăbușit până ce se leagă sosul.
- Spre final se asezonează de sare, piper, coriandru tocat mărunt și bulion. Se mai lasă să clocotească cca. 5 minute. Se servește imediat cu garnitură de orez.
- Poftă bună!
(Visited 1.508 times, 1 visits today)
Category: