INGREDIENTE

  • caracatiță baby 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • usturoi 3-4 căței,
  • suc portocală cca. 100 ml,
  • coriandru verde,
  • unt cca 100 g,
  • vin alb sec cca. 300 ml,
  • bulion aromat cca. 100 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Caracatițele baby, se curăță de punga de cerneală (eu am avut noroc că au fost curățate, mulșumesc celor de la Metro!).
  • Se pun la fiert în apă rece cca. 30 de minute.
  • Între timp se curăță ceapa și usturoiul, apoi se toacă mărunt.
  • După ce au fiert caracatițele se strecoară de apă.
  • Untul se topește într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, se lasă să se călească un pic, apoi se adaugă caracatițele și se mai lasă la înăbușit până ce se leagă sosul.
  • Spre final se asezonează de sare, piper, coriandru tocat mărunt și bulion. Se mai lasă să clocotească cca. 5 minute. Se servește imediat cu garnitură de orez.
  • Poftă bună!

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)