Legume minunate, gatite simplu si foarte savuroase! 😉
INGREDIENTE:
- cartofi rosii 8-10 bucati,
- ceapa galbena 4-6 bucati,
- ciuperci champignon cca. 1000 g,
- sare de mare
- mirodenii herbs de provence (foi de dafin, oregano, tarhon,cimbru, salvie, menta, maghiran, busuioc, lavanda),
- ulei de masline/unt.
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii si ceapa, se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand.
- Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii si pun toate intr-o folie mare de aluminiu, ce se imapcheteaza ermetic, se pune in jar, la copt cca. 15 minute.
- Legumele coapte se consuma ca atare presarate cu verdeaţă sau acompaniate de fripturile preferate!.
- Spor si pofta buna!
- P.S. La fel de bine se pot coace si in cuptorul din bucataria voastra! 😉
(Visited 127 times, 1 visits today)
Category: