Legume minunate, gatite simplu si foarte savuroase! 😉

INGREDIENTE:

  • cartofi rosii 8-10 bucati,
  • ceapa galbena 4-6 bucati,
  • ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • sare de mare
  • mirodenii herbs de provence (foi de dafin, oregano, tarhon,cimbru, salvie, menta, maghiran, busuioc, lavanda),
  • ulei de masline/unt.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii si ceapa, se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand.
  • Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii si pun toate intr-o folie mare de aluminiu, ce se imapcheteaza ermetic, se pune in jar, la copt cca. 15 minute.
  • Legumele coapte se consuma ca atare presarate cu verdeaţă sau acompaniate de fripturile preferate!.
  • Spor si pofta buna!
  • P.S. La fel de bine se pot coace si in cuptorul din bucataria voastra! 😉
(Visited 5 times, 1 visits today)