- La fel de savuros, la prânz sau la cină!
INGREDIENTE:
- Cartofi roșii 1000 g,
- Ceapă galbenă 3 bucăți,
- Usturoi 5 căței,
- Ulei de rapiță 4 linguri,
- Sare de mare cu mirodenii 1 lingură,
- Boia de ardei dulce 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare.
- Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă.
- Cartofii după ce au fiert, se curăță de coajă, se taie rondele și se aseaza într-o tavă termorezistentă. Deasupra cartofilor, se împrăștie ceapa prăjită și usturoiul, sarea și boiau de ardei dulce.
- Se introduce tava la cuptor la foc iute ptr cca. 10 minute.
- Cartofii se servesc fierbinți ca atare, sau ca și garnitură lângă o friptură savuroasă.
- Spor și poftă bună!
(Visited 71 times, 1 visits today)
Category: