Pana Cristina Iuliana- Retete

Cartofi cu ceapă, usturoi și boia de ardei dulce

  • La fel de savuros, la prânz sau  la cină!

INGREDIENTE:

  • Cartofi roșii 1000 g,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ulei de rapiță 4 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare.
  • Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă.
  • Cartofii după ce au fiert, se curăță de coajă, se taie rondele și se aseaza într-o tavă termorezistentă. Deasupra cartofilor, se împrăștie ceapa prăjită și usturoiul, sarea și boiau de ardei dulce.
  • Se introduce tava la cuptor la foc iute ptr cca. 10 minute.
  • Cartofii se servesc fierbinți ca atare, sau ca și garnitură lângă o friptură savuroasă.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.