Pana Cristina Iuliana- Retete

Cartofi cu rozmarin și pulpe de pui dezosate, gătite în vasul roman

  • Un fel principal 2 în 1 😉 ce se servește fierbinte cu salată de sezon. Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Cartofi roșii de Covasna cc. 2000 g,
  • Sare grunjoasă cca. 1 lingură,
  • Rozmarin 1 linguriță,
  • Pulpe de pui dezosate cca. 1200 g,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • În primul rând, vasul roman se scufundă în apă rece, pentru cca. 30 de minute.
  • Cartofii se curăță de coajă, se taie în sferturi dacă sunt mai micuți sau în optimi, dacă sunt mai măricei și se pun într-un castron încăpător. Se asezonează de sare, rozmarin și ulei de măsline, amestecându-se ușor până se reunesc toate ingredientele.
  • În vasul roman hidratat, se pun cartofii aromatizați, pulpele de pui dezostate presărate cu pudra de boia, rozmarin,  usturoiul, curățat și feliat, vinul, apoi se acoperă și se dau la gătit, ATENȚIE: în cuptorul rece, cca. 60 minute la 200 grade.
  • La final se scoate capacul, se amestecă ușor și se mai lasă la aurit cca. 10 minute la 200 grade.
(Visited 224 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.