INGREDIENTE:

  • Cartofi noi cca. 2500 g,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Rozmarin uscat Delikat 2-3 linguri,
  • Ulei de rapiță 3-4 linguri,
  • Condiment pentru cartofi Delikat 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii noi se curăță cu un burete din sârmă de coajă, apoi se spală și se feliază după preferință.
  • Se așează într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu condimentele speciale pentru cartofi de la Delikat, se presară rozmarin și se stropesc cu uleiul de rapiță, apoi se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 200 grade acoperit.
  • După cele 20 de minute se amestecă ușor cu usturoiul curățat și tocat mărunt, lăsându-se la copt, descoperit, încă 10 minute pentru a se rumeni.
  • Cartofii se servesc ca atare în zilele de post, alături de o salată de sezon, sau ca și garnitură în zilele de dulce. Spor și poftă bună!
(Visited 6 times, 1 visits today)