- Am răsfoit rețetele de la Penyy, preparate de Alex Petricean și mi-a făcut cu ochiul rețeta asta numai bună gătită slow la CrockPot 😉 Așa că am dat drumul la butoane 😉 Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Sare grunjoasă 1000 g,
- Apă rece 150 ml,
- Albuș de ou 2 bucăți,
- Cartofi pentru copt 1000 g.
MOD DE PREPARARE:
- Într-un vas mai înalt se amestecă sarea cu apa și cele 2 albușuri, până se obține o consistență de nisip umed.
- Cartofii se spăla bine cu un burete de sârmă la prima utilizare.
- În vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit lent CrockPot se așază un strat de sare de cca. 1,5 cm, apoi se adaugă cartofii.
- Se adaugă verdețurile aromatice și restul de sare rămasă.
- Aparatul de gătit slow se setează pe programul HIGH 3 ore.
- Cartofii se servesc fierbinți, spărgând și decupând organizat stratul de sare de deasupra.
- Se savurează acompaniați după gustul fiecăruia simplu cu ulei de măsline sau sos de brânză/dulceață de ardei iute!
- Spor și poftă bună!
(Visited 64 times, 1 visits today)
Category: