• Am răsfoit rețetele de la Penyy, preparate de Alex Petricean și mi-a făcut cu ochiul rețeta asta numai bună gătită slow la CrockPot 😉 Așa că am dat drumul la butoane 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Sare grunjoasă 1000 g,
  • Apă rece 150 ml,
  • Albuș de ou 2 bucăți,
  • Cartofi pentru copt 1000 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas mai înalt se amestecă sarea cu apa și cele 2 albușuri, până se obține o consistență de nisip umed.
  • Cartofii se spăla bine cu un burete de sârmă la prima utilizare.
  • În vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit lent CrockPot se așază un strat de sare de cca. 1,5 cm, apoi se adaugă cartofii.
  • Se adaugă verdețurile aromatice și restul de sare rămasă.
  • Aparatul de gătit slow se setează pe programul HIGH 3 ore.
  • Cartofii se servesc fierbinți, spărgând și decupând organizat stratul de sare de deasupra.
  • Se savurează acompaniați după gustul fiecăruia simplu cu ulei de măsline sau sos de brânză/dulceață de ardei iute!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 29 times, 1 visits today)