• Un amestec inedit de legume, gătite lent, chiar sunt minunate! Mulțumesc Sear cu arome pentru ingredientl principal, cartofii mov Blue Congo!
  • Spor și poftă bună!
  • P.S. la sesiune foto a apărut și asistentul înaripat! Guguștiucul sau guguștiuca de la Bucătăraie! 😉 La dormitor avem altă pereche de guguștiuci! 😉

INGREDIENTE:

  • Cartofi mov Blue Congo cca. 1000 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Apă rece 1000 ml,
  • Morcovi 2 bucăți cca. 300 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • Vin alb demisec 200 ml,
  • Sare Hymalaia 1 lingură,
  • Piper alb măcinat 1 linguriță,
  • Pătrunjel verde 2-3 fire,
  • Mărar verde 2-3 fire.

MOD DE PREPARARE:

  • Inițial cartofii mov se fierb în coajă pe modulul High, cca. 3 ore, asezonați cu sare de mare și cca. 1000 ml apă rece.
  • Apoi se scot se lasă la răcit, cca. 60 minute sau cel mai bine pămâ a doua zi, apoi se curăță de coajă și se taie rondele.
  • Între timp se curăță morcovii se taie rondele, ceapa se curăță se spală si se toacă grosier. Usturoiul se curăță și se taie felii, deasemnea și ardeiul kapia.
  • Se începe montarea: vasul aparatului CrockPot se unge cu ulei de măsline, se adaugă un rând de rondele de cartof mov, un rând de morcovi, ceapă verde, usturoi și ardei kapia.
  • Se presară puțin ulei de măsline, sare Hymalaia piper alb măcinat și tot așa până se termină ingredinetele. Atenție ultimul strat să fie de cartofi, peste care se pun verdețurile întregi, netocate. Se adaugă vinul alb și se programează aparatul CrockPot pe modul HIGH la 60 minute.
  • După ce expiră timpul de gătire, dacă legumele sunt încă al-dente se mai lasă la gătit cca. 30 minute.
  • Legumele se servesc ca atare simple, cu sos de usturoi sau avocado, lângă preparate din carne.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 12 times, 1 visits today)