• O garnitură minunată și de ce nu chiar un fel principal sățios în zilele de post! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g,
  • Sparanghel verde de România cca. 500 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Ulei de măsline cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinaat 1 linguriță,
  • Rozmarin 2-3 crenguțe.

MOD DE PREPARAE:

  • Cartofii se spală și se pun la firet în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit.
  • După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi se curăță de coajă.
  • Într-un vas wok se pun untul și uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă cartofii întregi, sparanghelul curățat, sarea, piperul și crenguțele de rozmarin, se la să la gătit cca. 15 minute acoperit, amestecându-se din când în când. Recomand, amestecarea cu capacul pus, prin răsturnare, așa ca Bucătarii 😉 nu cu lingura 😀
  • După ce s-au rumenit cartofii și aburit sparanghelul, se oprește focul, se servesc ca atare în timpul postului, sau alături de preparate din carne, ca și garnitură!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 29 times, 1 visits today)