Pana Cristina Iuliana- Retete

Cartofi umpluți cu mozarella și parmesan

  • Mă bântuia rețeta asta de ceva vreme 😉 În sfârșit i-a venit rândul! Se pare că va fi vedetă în CasaZmeilor! 😉
  • P.S. Problema e că, vasul aparatului e prea mic, domnule 😉 Numai așa de-o măsea pentru fiecare Zmeu 😉 :)))

INGREDIENTE:

  • Cartofi albi 4 bucăți mari,
  • Mozzarella cca. 100 g,
  • Parmesan, cca. 100 g,
  • Smântână cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se spală și se pun la gătit cu o cană de apă în vasul aparatului de gătit slow, la programul HIGH 60 de minute. La un interval de 30 de minute se întorc pe partea cealaltă (ei nefiind acoperiți integral cu apă!) .
  • După ce s-au gătit cartofii, se scot din vas, avasul se curăță și se pregătește pentru copt.
  • Cartofilor li se taie un capac translongitudinal și se scobește miezul, cu ajutorul unei linguri.
  • Miezul cartofilor se pasează, se amestecă cu mozzarella și parmesanul ras, cu smântâna  până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Vasul ceramic curățat, se unge cu puțin ulei de măsline, se pun cartofii goliți, în care se adaugă umplutura de cartofi și lactate. Se lasă la gătit pentru cca. 60 de minute pe programul HIGH. Din când în când se ridică, capacul se șterge de aburi, iar la final se mai lasă 30 de minute neacoperit pentru a prinde o crustă aurie.
  • Simplu și tare gustos.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.