- Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;)
- Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă, morcovi și țelină, și așezați în borcane de 800 g 😉
- Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii 😉
- Răbdare, spor și succes!
INGREDIENTE
- Castraveţi 10000 g,
- Morcovi 250 g,
- Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi,
- Ceapă albă 4-5 bucăți,
- Hrean 5 bucăţi
- Mărar uscat 100 grame,
- Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust,
- Apă 4000 ml,
- Oţet 500 ml,
- Zahăr 250 g,
- Sare pentru murături 150 g.
MOD DE PREPARARE:
- Castraveţii se spală şi se taie la capete. TataZmeu, m-a ajutat și de aceasată dată;)
- Se curăţă zarzavatul, se taie cu un cuțit ondulat, apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi.
- Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert, la foc moderat cca. 20 de minute.
- Lichidul obținut, se toarnă peste castraveţii din borcane.
- Borcanele se sigilează cu capace sterilizate și dezinfectate cu alcool sanitar.
- Simplu și bun, doar să aveți răbdare;)
(Visited 78 times, 1 visits today)