Pana Cristina Iuliana- Retete

Castraveți bulgărești

Avatar photo
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 60 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 12 portii
  • Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;)
  • Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă, morcovi și țelină,  și așezați în borcane de 800 g 😉
  • Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii 😉
  • Răbdare, spor și succes!

INGREDIENTE

  • Castraveţi 10000 g,
  • Morcovi 250 g,
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi,
  • Ceapă albă 4-5 bucăți,
  • Hrean 5 bucăţi
  • Mărar uscat 100 grame,
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust,
  • Apă 4000 ml,
  • Oţet 500 ml,
  • Zahăr 250 g,
  • Sare pentru murături 150 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Castraveţii se spală şi se taie la capete. TataZmeu, m-a ajutat și de aceasată dată;)
  • Se curăţă zarzavatul, se taie cu un cuțit ondulat, apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi.
  • Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert, la foc moderat cca. 20 de minute.
  • Lichidul obținut, se toarnă peste castraveţii din borcane.
  • Borcanele se sigilează cu capace sterilizate și dezinfectate cu alcool sanitar.
  • Simplu și bun, doar să aveți răbdare;)

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.