Pana Cristina Iuliana- Retete

Ceafă de porc cu șuncă, ceapă și mere

  • Un fel principal tare apreciat de Zmeișori! Simplu, rapid și tare sățios!

INGREDIENTE:

  • ceafă de porc cca 1500 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • șuncă de Praga 8 felii,
  • mere 4 bucăți,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • sare de mare 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • rozmarin 1/2  linguriță,
  • cimbru 1/2  linguriță,
  • vin alb demisec 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceafa se feliază, până aproape de baza, în cca. 8 felii.
  • Ceapa se curăță și se taie felii. În crestăturile cefei, se pun felii de ceapa și șuncă.
  • Se masează apoi ceafa cu sare, piper și mirodenii.
  • Se așeaza ceafa într-un vas de lut, care în prealabil, a fost cufundat în apa rece cca 20 de minute, se stropește cu ulei de măsline, de jur împrejur se adaugă sferturile de mere, se acoperă și se dă la cuptor cca. 45 de minute la foc mic.
  • După ce a trecut timpul se adaugă vinul, se întoarce ușor friptura, apoi se mai lasă cca 15 minute la foc mic. Se servește alaturi de cartofi natur sau găluște de cartofi și murături de sezon!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.