- Astăzi, m-am inspirat de la Teo’s Kitchen, ce a preparat un savuros cotlet de porc prin gătire lentă la Slow Cooker CrockPot 4.7L Digital.
- Am adaptat rețeta le ce am avut prin frigider, ceafă de porc și ceapă galbenă, în loc de cotlet și ceapă roșie! 😉
INGREDIENTE:
- Ceafă de porc 4 felii cca. 1000 g,
- Sos de soia 125 ml,
- Miere 125 ml,
- Usturoi 5 căței,
- Ulei de susan 1 lingură,
- Ceapă galbenă 3 bucăți,
- Cimbru/ Rozmarin,
- Amidon alimentar 1 lingură,
- Apă cca. 100 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așează pe fundul vasului ceramic al aparatului CrockPot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă.
- Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat, cimbrul uscat și mărunțit. Sosul obținut se răstoarnă peste feliile de ceafă, ce se întorc pe fiecare parte, ca să fie acoperite.
- Se setează slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH și timpul de gătire de 3 ore
Când timpul a expirat, se scot bucățile de carne pe o farfurie și se lasă la cald. - Între timp se strecoară sosul printr-o sită, se amestecă cu apă și amidon și se pune înapoi în vasul ceramic al CrokPot-ului. Se setează slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH, timp de 20 minute.
- Carnea se servește acompaniată de sos alături de garnitura preferată: piure, orez sau legume.
- Spor și poftă bună!
(Visited 777 times, 1 visits today)
Category: