• O friptură clasică și tare simplu de preparat!
  • Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Ceafă de porc 1200 g,
  • Sare Himalya 1 lingură,
  • Cimbru uscat 1 lingură,
  • Rozmarin 1 lingură,
  • Ceapă deshidratată 1 lingură,
  • Usturoi granulat 1lingură,
  • Oregano uscat 1 lingură,
  • Boabe de coriandru 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper negru proaspăt măcinat ½ lingură,
  • Vin alb demisec 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe, într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul.
  • Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric.
  • Amestecul de condimente se presară peste feliile de ceafă, pe ambele părți, apoi se acoperă tava cu capac sau folie de aluminiu și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 60 minute la 150 g.
  • După cele 60 de minute, se descoperă tava, se lasă la gătit încă 15 minute, neacoperit, apoi se întorc fripturile și se pun din nou la copt cca. 15 minute.
  • Fripturile se servesc cu garnitura preferată, în cazul nostru legume la tavă 😀 😉
(Visited 42 times, 1 visits today)