- Sidy, multumesc pentru idee. http://sidyskitchen.blogspot.com/2012/09/cotlet-santana.html
- Mă rog am umblat un picuț la ingrediente, dar per ansambul e o super combinație!
INGREDIENTE:
- ceafă de porc fără os 6 bucăți,
- condimente friptură (boia de ardei dulce, chimen praf, coriandru praf, sare iodata, cimbru uscat, curry praf) 2 lingurite,
- vin alb demisec 300 ml,
- capere murate 2 linguri,
- piper boabe colorat (negru, verde, alb si rosu) 2 lingurite,
- ardei kapia 2 bucati,
- ulei de măsline 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Bucățile de ceafă se ung cu ulei de masline, se preasară condimentele, apoi se prăjesc pe grătarul încins. Eu recunosc că am folosit tigaia Doubleta;).
- După ce fripturile, s-a rumenit pe ambele părți, se adaugă vinul, caperele, piperul colorat și ardeiul kapia tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 15 minute, acoperit la foc mediu.
- Se servește ca atare sau cu diferite garnituri.
- Noi am servit cu cartofi piure, sos de ciuperci și salata de sfeclă roșie;)
- Spor și poftă bună!
(Visited 61 times, 1 visits today)