Pana Cristina Iuliana- Retete

Ceafa de porc Santana

INGREDIENTE:

  • ceafă de porc fără os 6 bucăți,
  • condimente friptură (boia de ardei dulce, chimen praf, coriandru praf, sare iodata, cimbru uscat, curry praf) 2 lingurite,
  • vin alb demisec 300 ml,
  • capere murate 2 linguri,
  • piper boabe colorat (negru, verde, alb si rosu) 2 lingurite,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ulei de măsline 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Bucățile de ceafă se ung cu ulei de masline, se preasară condimentele, apoi se prăjesc pe grătarul încins. Eu recunosc că am folosit tigaia Doubleta;).
  • După ce fripturile, s-a rumenit pe ambele părți, se adaugă vinul, caperele, piperul colorat și ardeiul kapia tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 15 minute, acoperit la foc mediu.
  • Se servește ca atare sau cu diferite garnituri.
  • Noi am servit cu cartofi piure, sos de ciuperci și salata de sfeclă roșie;)
  • Spor și poftă bună!
(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.