Pana Cristina Iuliana- Retete

Ceapă umplută cu carne de pui, bacon și brânzeturi

  • Un fel de mâncare principal, creat ad-hoc, după o revizie prin frigider și cămară! Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun petru toată familia.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ceapă galbenă 4 bucăți mari,
  • Piept de pui dezosat 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia dulce de ardei,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Șuncă afumată 2 felii cca. 50 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 100 g,
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g,
  • Cașcaval cca. 50 g,
  • Ceapă verde sau chives,
  • Mărar proaspăt (opțional)
  • Pătrunjel verde (opțional).

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.
  • (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! 😀 😊) )
  • Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua rasă, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Ceapa se curăță, apoi se taie câte un căpăcel și se scobește miezul, astfel încât să rămână 2-3 foi la exterior.
  • Cepele curățate se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.
  • Cepele umplute se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.