INGREDIENTE:
-
codiţe de ciuperci cca. 250 g,
-
bacon cca. 100 g,
-
piept de pui gătit cca. 100 g,
-
salam salcrud cu ardei 4-5 felii,
-
salam salcrud 4-5 felii,
-
ardei kapia 1 bucată,
-
praz 1 tijă albă,
-
ouă 8 bucăţi,
-
făină albă cca. 300 g,
-
praf de copt cu şofran 1 plic,
-
sare de mare,
-
piper proaspăt măcinat,
-
caşcaval ras cca. 150 g.
MOD DE PREPARARE:
- Codiţele de ciuperci se fierb în apă rece cu 1 lingură de sare, cca. 10 minute neacoperite, la foc mediu cca. 10 minute, apoi se strecoară şi se taie felii.
- Într-un vas încăpător se pun ciupercile, o parte din caşcavalul ras, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, pieptul de pui mărunţit, mezelurile , de asemenea, mărunţite şi prazul tocat. Se asezonează de sare şi piper.
- Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
- Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară caşcaval ras deasupra. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!
- Poftă bună!
(Visited 33 times, 1 visits today)
Category: