Pana Cristina Iuliana- Retete

Chec aperitiv

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 8 portii

INGREDIENTE:

  • codiţe de ciuperci cca. 250 g,

  • bacon cca. 100 g,

  • piept de pui gătit cca. 100 g,

  • salam salcrud cu ardei 4-5 felii,

  • salam salcrud 4-5 felii,

  • ardei kapia 1 bucată,

  • praz 1 tijă albă,

  • ouă 8 bucăţi,

  • făină albă cca. 300 g,

  • praf de copt cu şofran 1 plic,

  • sare de mare,

  • piper proaspăt măcinat,

  • caşcaval ras cca. 150 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Codiţele de ciuperci se fierb în apă rece cu 1 lingură de sare, cca. 10 minute neacoperite, la foc mediu cca. 10 minute, apoi se strecoară şi se taie felii.
  • Într-un vas încăpător se pun ciupercile, o parte din caşcavalul ras, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, pieptul de pui mărunţit, mezelurile , de asemenea, mărunţite şi prazul tocat. Se asezonează de sare şi piper.
  • Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
  • Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară caşcaval ras deasupra.  Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!
  • Poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.