• O altă variantă de chec aperitiv cu ce ai prin cămară și frigider.
  • Uneori nici nu te gândești cât de bine se pot combina unele ingrediente! 😉
  • Spor și poftă bună!
  • P.S. Poze mai artistice, tot n-am reușit să fac;) s-au epuizat rapid feliile savuroase și sățioase! 😉

INGREDIENTE:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba de grâu cca. 250 g,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Mozzarella cca. 200 g,
  • Cașcaval ras cca. 150 g,
  • Cubulețe bacon cca. 200 g,
  • Ciuperci de pădure murate cca. 200g
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Castraveți murați feliați cca. 200 g,
  • Anghinare conservată  cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,

Pentru topping:

  • Baby morcov congelat cca. 100 g,
  • Mozzarella cașacaval rasă cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
  • Ceapa verde se curăță și taie rondele.
  • Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.
  • Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge și se mărunțește
  • În amestecul de ouă și făină, se adaugă, ceapa verde, ciupercile, baconul, cașacavalul ras, castraveții feliați murați, mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
  • Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.
  • Înainte de a se pune la copt se așează baby morcovii și se presară cașcaval ras deasupra.
  • Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 23 times, 1 visits today)