- Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune din seria reciclare marca Panacris cu noua etichetă: 😉 rețete de suflet! 😉
- Bun, bun tare bun! Tot din seria nimic nu se aruncă, totul se reciclează, după curățenia din frigider! 😉
- P.S. Poze tot așa din deplasare și de împrumut! 😉 Mulțumesc Laura! 😉
INGREDIENTE:
- Mozzarella cca. 250 g,
- Mascarpone cca. 250 g,
- Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g,
- Pastramă sal-crud de porc cca. 100 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Capere conservate cca. 150 g,
- Ceapă prăjită cca. 100 g,
- Ouă 8 bucăţi,
- Făină albă cca. 400 g,
- Praf de copt cu şofran 1 plic,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Caşcaval ras cca. 150 g.
MOD DE PREPARARE:
- Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.
- Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
- Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.
- Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.
- Vă asigur că a fost foarte bun doar a fost testat și savurat live de Bucătărași la întâlneala Praid 2021 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 54 times, 1 visits today)
Category: