• Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune din seria reciclare marca Panacris cu noua etichetă: 😉 rețete de suflet! 😉
  • Bun, bun tare bun! Tot din seria nimic nu se aruncă, totul se reciclează, după curățenia din frigider! 😉
  • P.S. Poze tot așa din deplasare și de împrumut! 😉  Mulțumesc Laura! 😉

INGREDIENTE:

  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Mascarpone cca. 250 g,
  • Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g,
  • Pastramă sal-crud de porc cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Ouă 8 bucăţi,
  • Făină albă cca. 400 g,
  • Praf de copt cu şofran 1 plic,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Caşcaval ras cca. 150 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.
  • Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
  • Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.
  • Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.
  • Vă asigur că a fost foarte bun doar a fost testat și savurat live de Bucătărași la întâlneala Praid 2021 😉
  • Spor și poftă bună!

(Visited 29 times, 1 visits today)