Un aperitiv cu ce găsiți prin frigider/cămară, bun pentru pachețel sau chiar mesele de sărbătoare!

INGREDIENTE:

  • Ouă 3 bucăți,
  • Făină albă 200 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  •  Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Lapte 100 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță,
  • Mozzarella 100 g,
  • Măsline negre 40 g,
  • Măsline Kalamata 40 g,
  • Bucățele de bacon 50 g.

Pentru decor:

  • Parmesan ras 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează.
  • Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor ingredientelor, până cee se obține un aluat mai grosuț.
  • Mozarella se taie cubulețe, măslinele se curăță de sâmburi și se toacă mărunt.
  • În aluatul de mai sus, se pun bucățelele de mozzarella, măslinele și cubulețele  de bacon,   se asezonează de piper și se amestecă ușor cu o spatula până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Forma de chec se tapetează cu foaie de pergament sau puțin unt și făină, apoi se toarnă compoziția de chec apertiv, se nivelează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade. După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor și se presară parmesanul ras, cât checul este fierbinte.
  • Se lasă la răcorit în forma, apoi se servește simplu sau cu un iaurt/kefir.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 14 times, 1 visits today)