- Un aperitiv tare sățios și gustos!
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Piept de pui cca. 300 g,
- Condimente pentru friptură de pui 1 lingură,
- Ceapă verde 4 fire,
- Usturoi verde 4 fire,
- Bacon cca. 250 g,
- Ardei copt cca. 200 g,
- Ouă 6 bucăți,
- Făină de grâu cca. 300 g,
- Pesmet auriu cca. 200 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Praf de copt 1 plic,
- Mozzarella cca. 250 g,
- Ciuperci marinate cca. 300 g ( un borcan).
Pentru topping:
- Mozzarella răzuită cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.
- Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de preferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă.
- Ceapa, usturoiul și ardeiul copt se curăță și se taie mărunt. Aceste ingrediente se adaugă lângă puiul gătit împreună cu ciupercile marinate și bacon-ul cubulețe, se lasă la gătit la foc iute încă cca. 10 minute amestecându-se continuu.
- După ce legumele devin translucide se adaugă mozzarella mărunțită și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic, cât să se întrepătrundă toate gusturile.
- Într-un castron mai mare se adaugă făina, pesmetul, praful de copt, ouăle, se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă.
- Apoi se adaugă amestecul de legume și carne, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foia de pergament sau cu puțin ulei/unt și făină.
- Se presară mozzarella răzuită apoi chec-urile se dau la copt în cuptorul pre încins cca. 30 minute la 180 grade, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.
- După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire.
- Spor și poftă bună!
(Visited 53 times, 1 visits today)